Muoti

Trendiraportti – PAITATRENDIT 18/19

Haluatko tietää, mitkä ovat syys/talvikauden 2018-2019 himotuimmat paitamallit? Olet tullut oikeaan osoitteeseen! Lue alta, innostavimmista trendeistä, jotka tullaan näkemään yläosissa vuoden päästä. Trendit talvelle 2018-2019 ovat täynnä ideoita, jotka sopivat sekä arkeen että juhlaan. Eikä mikään estä sinua pukeutumasta esimerkiksi kekseliäsiin kauluspaitoihin jo tänä syksynä!

 

Ensimmäisen vuoden loppukoeprojektissa VIA:ssa, minulla oli tehtävänä tutkia syys/talvimallistojen trendejä kaudelle 2018/2019 ja suunnitella ylä-osamallisto sen pohjalta. Ajattelinkin jakaa löydöksiäni ja inspiraatiota tässä postauksessa.

 

Kas tässä, muutama poiminta keräämistäni tiedoista;

Kauluspaita on kaikkea muuta kuin tylsä

Perinteinen kauluspaita on jo muutaman sesongin ajan elänyt uusien kekseliästen ratkaisujen kautta. Kauluspaita jatkaa vielä voittokulkuaan kaudella 18/19 – se nähdään ylisuurina versioina, epäsymmetrisillä poimutuksilla, erikoisilla nappilista-ratkaisuilla, nyöritetyillä vyötäröillä ja vaikuttavilla selkäpuolilla, kuten esim. avonaisella selällä. Itseeni teki erityisesti vaikutuksen nuo nyöritetyt vyötäröt, jotka kurovat muuten huvin väljästi istuvia kauluspaitoja kapeammiksi sekä oudon kekseliäät nappilistat, jotka piristivät muutoin minimalistisia kauluspaitamalleja.

Etuvetoketjuja kaikkialla

Yksi silmiinpistävä trendi ovat vetoketjut paitojen etupuolella, myöskin sellaisissa yläosissa, joissa ei perinetisesti ole vetoketjua. Trendi näkyy parhaiten hiihtopusero-tyyppisten esiinmarssina katumuodissa, mutta etuvetoketjut koristavat myös herkän romanttisia röyhelöpuseroita ja toppeja. Myöskin off-shoulder topit näyttivät yllättävän raikkailta, vetoketjulla päivitettyinä.

Galakseja ja marmorointia

Printeissä kaksi teemaa ovat ylitse muiden talvella 18/19;   galaksit ja marmorointi. Galaksit voivat olla niin tähtiprinttejä kuin epä-abstrakteja linnunradasta muistuttavia värikuviointeja.  Nämä nähdään usein painettuna kevyille kankaille, jotka näyttävät painottomilta ikään kuin avaruudessa.

Marmorikuviot eivät ole perinteisiä mustavalkoisia marmoriprinttejä vaan pikemminkin askarteluprojekteja muistuttavia värikylläisiä sekoituksia.  Nämä pääsevät parhaiten oikeuksiinsa neuleissa, jotka monivärisinä ja eri silmukan tiheyksillä, matkivat marmoreiden kierteitä. Myöskin tekstiilien pintoihin luodaan marmorointia muistuttavia runsaita tekstuureja.

Lähellä marmoritrendejä ovat myös savukiehkuroita muistuttavat, ilmavat printit.

V-kaula-aukot – mitä syvempi sen parempi

Kaula-aukoista, V-kaula-aukko, oli erittäin n

äkyvä syksyn mallistoissa. Jos tämä tuntuu liian paljastavalta, apua voi ottaa, yhtä aikaa pinnalla olevasta, läpinäkyvien kankaiden trendistä, ja kerrostaa korkeakauluksinen läpinäkyvä pusero V-kaulaukkoisen topin alle. Vastapainona syville V-aukoille nähdään myös Viktoriaanisesta tyylistä inspiroituneita korkeakauluksisia röyhelöpuseroita.  Röyhelöpuserot nähdäänmyös V-aukoilla, sopivana sekoituksena draamaa ja boheemia fiilistä.

Kuorruta 3D:llä

Muotimaailmaan rakkaus kolmiulotteisia koristuksia kohtaan ei ota loppuakseen. Erilaiset metalliset pinnit ja rinkulat toimivat näyttävinä yksityiskohtina monen näytöksen paidoissa. Yksi suosikeistani olivat, järeät mutta sulavalinjaiset metallikoristeet kauluspaitojen kauluksissa.

Kolmiulotteista maailmaa edustavat myös hapsut. Eräänlaiset taidekäsityö-topit ovat kovassa nousussa. ajattele yhdistelmää isoäidin verhoista ja ala-asteen käsityötunnilla valmistamastasi ryijystä ja lisää alle selkeälinjainen paita. On ihan OK, suorastaan toivottavaa, näyttää kävelevältä käsityöprojektilta.

 

Kertokaa mitä piditte kommenteissa ja onko teillä jotain omia suosikkeja tulevista trendeistä?

Trendianalyysien lähteinä käytin WGSN-sivustoa ja korkeakouluni vieressä sijaitsevaa Dansk Mode &Tex

til:in Trendstudioa. Nämä ovat aivan I-H-A-N-I-A paikkoja ja voisin viettää niissä tuntikausia (ja olen viettänytkin, heh). Pääsy näihin ovat todellakin sellaisia muoti-opiskelijaelämän etuja, joita tulee ikävä sitten kun valmistun täältä. Ja vaikka muotimaailman välillä liiankin kiivas tahti kauhistuttaa, trendien tutkiminen on minusta kuitenkin mielenkiintoista, sillä siitä voi saada ideoita ajattomiinkin designratkaisuihin.

Näiden lisäksi trendiraportin luomisessa avitti vanha kunnon Vogue.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *