Puolitoista päivää Pariisissa

En oikein ole ehtinyt päivittämään kotisivujani tai blogia viime aikoina. Pääasiassa sen takia, että minulla on niin monta mielenkiintoista projektia muutenkin meneillään, josta kirjoitan varmaan myös jossain vaiheessa 😊

Nyt ajattelin kuitenkin tarjota pienen katsastuksen pikaisesta Pariisi-visiitistä, jonka teimme luokkakaverini kanssa lokakuun loppupuolella.

Lensimme Kööpenhaminasta Pariisiin lauantailitana, vietimme muodin-ja museokäynnintäyteisen sunnuntain Pariisissa ja matkustimme junalla Lontooseen maanantiaamuna. Molemmissa kaupungeissa olisi toki voinut viettää enemmänkin aikaa, mutta kouluaikataulut painoivat päälle. Otimme kuitenkin kaiken irti reissusta, ja kokonaisuudessaan reissusta sai niin paljon inspiraatiota, oppia, rentoutumista, hyvää ruokaa ja kangasostoksia, että tekisin kyllä todellakin uudestaan vastaavanlaisen reissun ihan milloin tahansa.

 

 

Yksi päämääristämme oli vierailla YSL-museossa. Kun saavuimme museon ulkopuolelle, tajusimme kuitenkin, että emme olleet tulleet ajatelleeksi, että jonot suosittuihin museoihin Ranskassa ovat ”hiukan” pidemmät kuin mihin olemme Tanskassa tottuneet.  Eli note-to-self: ne museoliput kannattaa ehkä ostaa etukäteen.

Jonotimme sitten kaksi tuntia Yves Sain Laurent museon ulkopuolella. Mutta mikäs siinä – näyttelyssä vietimme kolme tuntia, jotka kuluivat kuin siivillä, joten näyttely oli todellakin kaiken jonottamisen arvoista.

 

YSL museo esittelee siis Yves Sait Laurentin luomuksia ja YSL muotitalon historiaa.  Yves Saint Laurentin uudelleenrakennettu työhuone oli yksi näyttelyn ihanuuksista, koska se herätti välittömän ” tällaisen työhuoneen minäkin haluan reaktion” ja se oli täynnä yksityiskohtia jotka kertoivat Saint Laurentin rakkaudesta lemmikkiinsä. En edes tiennyt ennen näyttelyä, (vaikka olenkin katsonut leffan ja lukenut YSL:stä), että Saint Laurentilla oli ranskanbulldoggi, joka aina oli mukana studiossa. Rakkaaalle lemmikille oli oma ruokakuppi, valokuvia sienillä ja lukuisia pieniä ranskanbulldoggi figuriineja pöydällä! Nämä olivat minusta jotenkin todellaihastuttavia yksityiskohtia.

 

 

Itse puvuthan olivat upeita, ja Yves Saint Laurent on kyllä todellakin ollut todella monipuolinen suunnittelija. Nyt tekee entistäkin enemmän mieli käydä Marokossa, ja hiljattain avatussa YSL museossa siellä sekä Jardin Majorellessa…. ah unelmia!

 

Toinen pyhiinvaelluskohteistamme oli Dior-näyttely Musée des Arts décoratifs:issa. Tässä näyttelyssä tuli vietettyä 4 tuntia ja olimme todella tyytyväisiä kaverini kanssa siitä, että matkustimme juuri me kaski yhdessä, sillä harvallavarmasti riittäisi kärsivällisyys ja kiinnostus moiseen…

 

Christian Dior on aina ollut minulle yksi niistä suurimmista legendoista ja ehkä ensimmäinen muotisuunnittelja jota ”fanitin” kun nuorempana aloin lukemaan muotihistoriaa. On siis sanomattakin selvää, että olin täysin haltioissani tästä näyttelystä. Ja kun näyttely kaiken lisäksi oli vielä niin hyvin toteutettu, ei siitä voinut olla pitämättä.

 

Loppukevennyksenä sanottaakoon vielä, että Pariisissa on vain sitä jotain…heti kuin astuimem junaan lentokentältä iski mahtava “jess olen Pariisissa” -fiilis.  Ensimmäien  asia minkä näimme kun kiipesimme portaat metrosta oli Notre Damin katedraali – niin täydellistä!

 

Ja koska loma ei ole loma, ilman kunnon lomamättöjä, tähän loppuun on vielä pakko postata kuva mahtvasta vohveliaamiasestamme!

Instgramistani löytyy myös lisää kuvia reissustamme!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *