Muoti

Pakko seurata! – Instagramit muotifaneille

Ei liene mikään salaisuus, että Instagram on yksi lempipaikoistani netissä, onhan se todella kätevä tapa saada visuaalista inspiraatiota, helposti ja nopeasti haluamistaan lähteistä. Minusta on mukava seurata Instagramissa myös muita, kuin suoranaisesti muotiin liittyviä tilejä, sillä esimerkkisi nykytaidetta esiettelevät tilit ovat mielestäni todella mielenkiintoisia inspiraation kannalta.

Tässä postuksessa kerron kuitenkin muutaman ”pakko seurata” – tilin nimenomaan muodin ja vaatetuksen maailmasta. Nämä ovat tilejä, jotka tuovat hyödyllisiä uutisia ja inspiraatiota muodin parissa työskenteleville.

Seuraan Instagramissa myös toki monia muitakin tilejä; vaatemerkkejä, muotijulkaisuja, kiinnostavia muotialan ihmisiä… ja lisää seurattavia löytyisi varmasti rutkasti. Alla olevasta listatsta löytyy kymmenen Instagram-tiliä, jotka mielestäni kuuluvat jokaiselle muoti-alasta kiinnostuneen ”seurataan”-listalle.

Ajankohtaisimmat uutiset muotialalta

BOF

Maailmanlaajuinen The Business of Fashion tuo ajankohtaisimmat aiheet niin suunnittelijoille, markkinoijille, yrittäjille kuin muillekin muotialan ihmisille. BOF:in Instagram tarjoaa inspiroivia lainauksia muodin huipulta, muotinäytösten kohokohtia  ja muotimaailman päivän puhutuimmat aiheet Instagram-feediisi.

Trendien ennustajalle

PANTONE

Väri-instituutti Pantone on luultavasti suunnittelijoiden keskuudessa tunnetuin, väritrendi-ennustuksien luoja. Pantonen Instagram, tuo trendivärit ennen kuin ne ovat trendivärejä, Instagram-feediisi. Pantone on kätevä työkalu kaikille, jotka työskentelevät värien parissa. Instagramissa Pantonen julkaisut, tuovat harmonisia väripilkkuja arkeesi.

WGSN

Trendi-ennustus toimisto Wgsn luo kattavia trendianalyyseja muodin, pukeutumisen, kauneuden ja lifestyle-brändien maailmasta. Heidän trendianalyyseja sisältävät nettisivut ovat maksulliset, mutta onneksi Wgns:n instagramista voi nauttia ilmaiseksi. WGSN on kaverisi, joka tietää KAIKEN kaikista trendeistä. Lisäksi tämä kaverisi on käynyt kaikissa tämän hetken cooleimmissa matkakohteissa (elokuussa tämä siisti kansainvälinen kaverisi Wgsn kävi Helsingissä Flow:ssa. Suomi mainittu, jee). Jos haluat nähdä trendit ennen kun ne ilmestyvät katukuvaan ja muualle, seuraa Wgsn:nää

Muotilehtien ahmijalle

VOGUERUNWAY

Tietenkin Vogue on listallani, sillä onhan Vogue muotilehtien kiistaton klassikkojen klassikko. Voguella on erikseen Voguemagazine ja Voguerunway tilit. Molemmat ovat seuraamisen arvoisia.  Erityisesti muotiviikkojen aikana kannattaa seurata Voguerunway:ta. Olennaisimmat kuvat kauden sykähdyttävimmistä näytöksisitä catwalkeilta ja laadukkaat kuvat näytösten backstagelta löytyvät täältä.

 

SSAWMAG

Suomalaistaustaisen SSAW-muotilehden Instagram-tili näyttää kiinnostavia kuvia lehden editorial-kuvauksista ja muotinäytöksistä ympäri maailmaa. Kuvissa nähdään kiinnostavia mallistoja ja kokeellista nykymuotia.

 

REFIENRY29 FASHION

Verkkojulkaisu Refinery29:n ainoastaan muotiin keskittyvä Refinery29Fashion -tili on täynnä katumuotia, näytöskuvia ja helposti lähestyttäviä editorialeja. Rfeinery29fashion on hauska, värikäs, innostava ja hyväntuulinen muoti-Insta.

Muotikuvitusten ihailijoille

FASHIONILLUSTRATIONGALLERY

FIG on maailman tunnetuimpien muotikuvittajan kuvituksia myyvä järjestö. Fashion Illustration Galleryn Instagram on täynnä upeita muotikuvittajien taideteoksia. Muotimaailmassa trendit tulevat ja menevät, mutta taitavien muotikuvittajien kuvitukset ovat ajattoman upeita.

DRAWADOT

Drawadot-tili esittelee vähemmän tunnettujen kuvittajien luomuksia, ja järjestää myös Open call -kisoja johon voi osallistua tekemällä kuvituksen silloisen kisan teeman mukaisesti. Drawadot esittelee ihanan eri- tyylisiä kuvituksia ja niitä selatessa allekirjoittaneelle iskee aina kateus ja piirustusinto.

 

Ekomuodin sanansaattajille

FASHIONREVOLUTION

FashionRevolution pyrkii valottamaan muotiteollisuuden ongelmakohtia ja tekemään muodista eettisempää. Fashion Revolutionin Instagram-tilistä saa loistavia, ja kauniisti paketoituja vinkkejä vastuullisempaan muotikulutukseen. Ilahduttavinta tilissä on juurikin se, että se tuo infoa visuaalisesti miellyttävässä muodossa feediisi.

 

GETREDRESSED

Getredressed on toinen ekomuotivinkkejä tarjoava tili. Kauniisti kuvitettujen linkkien lisäksi, tililtä voi seurata Eco Chic Design Awardin taustatunnelmia ja tutustua nuorten suunnittelijoiden kekseliäisiin ratkaisuihin ekomuodin saralla.

+1 blogi

MANREPELLER

Ajatukseni oli, että en lisää tähän listaukseen blogeja, mutta en pystynyt tekemään listaustani lisäämättä ikisuosikkiani Manrepeller-blogia tähän. Leandra Medinen perustaman Mnarepeller-blogin insta, tarjoaa takuuvarmaa asuinspiraatiota Manrepeller-tyylille uskollisena, sekä Instagramin, omasta mielestäni, hauskimmat ja kekseliäimmät kuvatekstit.

 

Löysitkö listalta uusia tuttavuuksia? Tai puuttuko listaltani mielestäsi joku olennainen muotimaailma IG-tili? Kerro kommenteissa!

Kertokaa myös, jos haluatte nähdä muita vastaavia postauksia kiinnostavista ja inspiroivista Instagram-tileistä.

Jutun kuvat ovat kuvakaappauksia kunkin tilin Instagarm-sivuilta ja kuvien tekijänoikeudet kuuluvat heille. Vaikka juttu sisältääkin estotonta hehkutusta, tämä ei ole maksettu  mainospostaus, vaan aitoja suosituksiani. Linkit kuhunkin Instagram-tiliin löytyvät kyseisen Instagramin otsikosta.

P.S Minut ydätte Instagramista nimellä Stinkkih

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *