Ensimmäinen oma blogipostaus

Tässä se on. Ensimmäinen omassa blogissani julkaistava postaus.

Olen harkinnut blogin perustamista lukemattomia kertoja vuosien varrella.

Aloittaminen on kuitenkin kaatunut pääasiassa kahteen asiaan; – ajanpuute ja täydellisyydentavoittelu.

Toisin sanoen, en ole halunnut julkaista blogia, ennen kun pystyn hiomaan sen täydelliseksi. Täydellisyys nyt vain on mahdotonta tässä maailmassa, joten rohkaisin mieleni ja päästin vihdoinkin ryhtyä toimeen.

Oikeastaan minulla on suurempiakin suunnitelmia tälle sivustolle, kuin pelkkä perusblogin perustaminen. Haluan kirjoittaa ja tuottaa oikeasti laadukasta sisältöä kiinnostuksenkohteistani; eli tarkoitus olisi syventyä muodin maailman. Kirjoittaa muodista muotisuunnitteluopiskelijan näkökulmasta, paneutua pintamuotia syvemmälle, jakaa loppumatonta innostustani vaatteita kohtaan, tarkastella muotibisnestä kriittisesti,mutta avoin mielin.

Sivuston toisessa osiossa, blogissa,  tulen kertomaan enemmän omasta elämästäni (Tanskassa), jakaa lempipaikkojani täällä maailmalla ja inspiroivia havaintoa, jotka eivät suoraan kuulu muotimaailmaan.

 

Suhtautumistani muotimaailmaan voin selittää parhaiten näiden 3 seikan kautta:

  1. Muotimaailma nähdään usein pinnallisena, mutta minusta muodista ja pukeutumisesta löytyy usein paljon syvällisiä merkityksiä.

Se missä asussa päätämme kohdata päivän, kuinka haluamme muiden ihmisten näkevän meidät, ei välttämättä ole pelkkää pintahömpötystä .Lisäksi useimmat ihailemani suunnittelijat ovat mielestäni taiteilijoiden veroisia, syvällisiä älykköjä. Vaatteet eivät ole pelkästään kauniita katseltavia, vaan niiden takana on ajatusta ja valtavasti työtä.

 

  1. Muotimaailmaan kohdistuu ennakkoluulo, jonka mukaan muoti, varsinkin huippumuoti, olisi jotenkin vakavaa. Minusta muodissa on ja pukeutumisessa on valtavasti huumoria. Tämä on ehkä kontrasti ensimmäiselle pointilleni, mutta olen muutenkin elämästä sitä mieltä että, asioita pitää pohtia syvällisesti ,mutta kaikelle voi nauraa.

 

  1. Lähdin opiskelemaan muotia koska rakastan luovaa työtä. Kuten aika moni muukin tällä alalla, olen kauhistunut muotiteollisuuden vaikutuksesta maapallollemme. Mahdollisia ratkaisuja muotimaailmaan parantamiseksi kuitenkin löytyy. Koen, että koska jo tiedän niin paljon tästä järjestelmästä, minulla on vastuu tehdä muotimaailmassa sellaisia valintoja, jotka tukevat kestävämpää huomista.

Tulen kirjoittaman näistä seikoista myöhemmin lisää, sillä ne ovat kaikki minulle rakkaita aiheita.

 

Lopuksi vielä todettakoon, että muodissa on minusta jotain maagista kiehtovuutta, jota en osaa selittää.

Valentino Garvanin sanoin ” I love my beauty. It’s not my fault”.

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *