Muoti, Uncategorized

Ajatuksia Ultravioletista -Vuoden 2018 trendiväri

Kuva on otettu keväällä 2017 AROS museossa Århusissa

Viime torstaina väri-instituutti Pantone julkaisi vuoden 2018 trendivärin. Vuoden 2018 tredniväri on Ultra Violet eli ultravioletti. Pantonen mukaan väri kuvastaa muun muassa luovuutta, mystisyyttä ja mindfulnessia.  Omat välittömät ajatukseni ultraviloletista oli;

  • AMETISTIT – näitä korukiviä on näkynyt paljon viime aikoina (mediassa,somessa, taiteessa) ja niitä voidaan varmaan pitää jonkinlaisena trendinä itsessään. Y-sukupolvea kiehtoo korukivet ja niihin liitetyt uskomukset, ja ametistit nyt sattuvat olemaan aika helposti saatavilla olevia korukiviä.

 

  • Sosiaalisessa mediassa todettiin jo, että värihän on täysin kuin TIivi-taavi teletapin väri, josta itselleni tuli mieleen, että Muumeissakin (ainakin joissakin versiossa) Mörkö on violetti. (Ja hänellä on tosi hieno A-linjainen kaapu… vai liekö tämä hänen vartalonmuotonsa?…trendikäs anyway)

 

 

  • Violetti on vaatteissa hiukan hankala väri. Väri näyttää kyllä hyvältä monen päällä, mutta moni vierastaa kyseistä väriä. Itsellänikään ei hirveästi taida olla violetteja vaatteita… laventelia löytyy mutta intensiivistä ultraviolettia ei. Olen joskus lukenut jostain, että vihreä ja violetti ovat ne värit, jotka jäävät eniten vaatekaupoissa myymättä. Tämä tieto on tosin muutaman vuoden takaa. Pantonen vuoden 2017 trendivärihän oli Greenery, eli (metsän)vihreä, joten on ehkä hiukan yllättävää, että trendiväriksi on kaksi vuotta peräkkäin valittu ”hankala” väri. Toisaalta tämä on todella raikastavaa, ja eihän kenenkään ole pakko seuratta trendejä, ellei halua. Vuoden 2015 trendiväri Marsala (viininpunainen) saavutti suurta suosiota ja vuonna 2016 Serenity ja Rose Quartz olivat KAIKKIALLA. Greeneryn kohdalla ei oikein nähty yhtä suurta suosiota, ainakaan massamuodissa asti.

 

 

Yhtä kaikki, jännittävää nähdä miltä ultravioletti 2018 tulee näyttämään -mystistä tosiaan! Ja onpahan minulla ainakin hyvä syy käyttää violettia huulipunaani entistä enemmän.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *